Groene woningen in Meppel

Groene woningen in een groene omgeving

Woningcorporatie Woonconcept bouwt ‘groene woningen’ in de groene omgeving van Meppel. Watch-E bewaakt de energieprestaties.

Meppel en omstreken CO2-neutraal in 2040: dit streven is weer een stap dichterbij. Want woningcorporatie Woonconcept kreeg van de gemeente Meppel de natuurrijke locatie Randweg-Westerstouwe tot zijn beschikking voor sociale woningbouw en realiseerde daar 34 duurzame, ‘groene’ woningen in een natuurrijk gebied.  

Van klimaatgevoelig naar klimaatrobuust

In de nota “Van klimaatgevoelig naar klimaatrobust – Gemeente Meppel 2011-2040” zijn de stappen beschreven die leiden naar een CO2-neutraal Meppel en omstreken. Zo is de EPC-norm verlaagd naar 0,4 en is gasloos bouwen ingevoerd. Deze stappen golden als uitgangspunt voor de ontwikkeling van de woningen.
Er zijn door Trebbe 34 huurwoningen voor starters en kleine gezinnen gebouwd. Het zijn zeer betaalbare huizen geworden. Niet alleen door efficiënte keuzes te maken in het ontwerp, maar ook doordat de woningen nul-op-de-meter zijn. Onderhoudsarme materialen – bijvoorbeeld aluminum goten – zorgen daarnaast voor een lage total cost of ownership.  

Groen in groen

Randweg-Westerstouwe is een prachtige, natuurrijke locatie. Deze plek heeft van oorsprong een groene uitstraling. Deze wordt behouden doordat de groene randen blijven en bouwlocatie aangevuld wordt met groene buitenruimten. De Westerstouwe, een oud dijklichaam met cultuurhistorische waarde, blijft daarbij intact.

Watch-E bewaakt de energieprestaties van de woningen, voor zowel de bewoners als corporatie Woonconcept.  “U bouwt ze groen, wij houden ze groen”, het motto van Watch-E, krijgt zo een extra dimensie: verduurzaamde woningen in een natuurrijke omgeving.

Anderen lazen ook deze artikelen ...

Waar ligt de verantwoordelijkheid voor portfoliobeheer en monitoring?

Over het belang van het beleggen van monitoring binnen woningcorporaties Bent u als woningcorporatie aan de slag met het mon

Waarom monitoring bijdraagt aan duurzamere warmtetechnieken

Energiemonitoring

Over de bijdrage van Watch-E aan De Warmtewissel, een initiatief van de Lente-woningcorporaties.

Webinar: commissioning in de gebouwde omgeving

Wat is commissioning, wat is een commissioning manager, hoe werkt het en wat is het proces?